Kristianstad kattpensionat

- katternas eget Grand hotell!

Att bo här

Rummen.                                                                                                                                            Vi har 12 rum som är 3-4 kvm med full takhöjd och fönster. Sidoväggarna i kattrummen består av en täckt helvägg och en täckt halvvägg med fönster upptill. I rummen finns ligghyllor med klättermöjligheter, olika vilplatser, kattlåda och matplats. Dörren ut i korridoren är av glas så katterna kan hålla koll på vad som händer på pensionatet. Har ni fler katter får de bo tillsammans om så önskas. Rummen på Kristianstad kattpensionat är godkända för upp till tre katter. Alla rummen har tillgång till ett egen utegård på minst 7 kvm via en kattlucka. Utegårdarna innehåller klätterträd, liggplatser i sol och skugga med regnskydd. 

  image.jpgimage.jpg
Meny
Royal Canin torrfoder av högsta kvalité. Vi tillämpar individuell fodring. Önskas annan mat än pensionatets skall den följa med. Vi gör inget avdrag för medhavd mat. Om du vill ha blötmat till din katt går det bra att ta med det i portionsförpackningar.
 
Hygien
Katter kan bära på flera olika smittor och virus utan att verka sjuka. Vi utgår från att alla katter skulle kunna vara smittbärare och har noggranna rutiner efter det oavsett om det behövs eller inte. Katter har stark revirkänsla och trivs inte tillsammans med okända katter. Katter är heller inga flockdjur. Det är därför viktigt att de får vistas i rum där de kan känna sig trygga och oåtkomliga för främmande katter. På Kristianstad kattpensionat får din katt sin eget rum och träffar inte andra katter på grund av smittorisken. Men det är fritt fram att spanna in de andra kattgästerna via fönster. Vilket är mycket uppskattat. Efter utcheckning rengörs rummen noggrant, inredningen i rummen är vald utifrån att vara lätt att hålla rent och få bort ev. smitta och lukt av andra katter.
 
Brandskydd
Kristianstad kattpensionat har brandvarnare, brandsläckare och extra utrymmningsväg.
image.jpg
 
Jordbruksverkets regler för kattpensionat/katthotell
I förvaringsutrymmen för katter ska det finnas en liggplats som är upphöjd från marken. Om katten vistas i en rastgård ska den antingen ha tillgång till ett inomhusutrymme i anslutning till rastgården eller en koja som skyddar mot väder och vind.
Boxar för katter vid kattpensionat, avelsbox för katthona med ungar och annan tillfällig förvaring ska ha en yta på minst 1,5 kvadratmeter. Den minsta sidan ska vara minst 1,2 meter och takhöjden minst 1,9 meter.
Om flera katter vistas i boxen ska varje katt kunna röra sig på minst 0,7 kvadratmeter. Boxarna får gärna vara större, men aldrig mindre än dessa mått. Hona med ungar räknas som två katter. Katter får inte förvaras i den här typen av box mer än tre månader. Alla platser måste ha full takhöjd.
I större anläggningar för katter ska det finnas utrymmen för foder och foderhantering, bad och skötsel av djuren och isolering och vård av sjuka djur.
Kristianstad kattpensionat följer Jordbruksverkets regler och är godkända av Länsstyrelsen.