Kristianstad kattpensionat

- katternas eget Grand hotell!

Att tänka på inför vistelsen

När du bestämt dig för att det verkar vara ett bra alternativ att låta din katt bo på Kristianstad kattpensionat/katthotell, behöver du tänka på några saker.
Vaccination

Vid bokning behöver du bekräfta att din katt/er är vaccinerade mot kattsnuva och kattpest. Vi följer FASS som beskriver läkemedelstillverkarnas rekommendationer för att försöka tillförsäkra en smittfri vistelse för våra kattgäster, vilket våra kattägare tycker känns tryggt. Tyvärr verkar olika veterinärena göra egen tolkningar av hur vaccinet ska doseras vilket inte finns stöd för hos läkemedelstillverkarna.

Vänligen notera att du måste uppvisa giltigt intyg om att din katt är grundvaccinationen med 2 doser med 3-4veckors mellanrum som sedan fyllts på utifrån rekommendationerna 

Vaccinationen får vid incheckning inte vara:

  • äldre än 12 månader (beroende på vaccinationmärke)
  • nyare än 2 veckor

Vi kan inte ta emot din katt om du inte kan visad upp intyget på grund av risken att din katt kan riskera insjukna och smitta våra andra kattgäster.

Transportbur

Vi behåller alltid transportburen här under vistelsen i det fall vi av någon anledning skulle behöva utrymma kattpensionatet. Därför är det viktigt att transportburen som din katt transporteras hit i MÅSTE vara fri från alla eventuella fel som skulle kunna riskera att katten rymmer ifrån den. Detta inkluderar burar med trasiga låsmekanismer till dörrar, dåliga dragkedjor, trasiga knäppen, etc.. Av den anledning så är det även nödvändigt att du har en transportbur med dig till din katt vid lämningen.

Sjukdom och Olycksfall

Om olyckan är framme eller om din katt blir akut sjuk så har vi en veterinär kopplat till pensionatet. Skulle det bedömas att din katt behöver akut vård så kommer vi kontakta din kontaktperson som du angett för att åka till Djursjukhuset akutmottagning med din katt.

Oavsett förutsättningar så prioriterar vi alltid kattens välmående. Som kattägare förbinder du dig vid incheckningen att betala samtliga eventuella uppkomna kostnader för veterinärvård samt resor i samband med veterinärbesök under vistelsen, oavsett om katten är försäkrad eller ej.

Försäkring
Det är bra om din katt är försäkrad. Dock ej ett krav. Om din katt inte är försäkrad, fundera gärna på hur du vill att vi skall agera om din katt skulle bli sjuk under vistelsetiden.

Hälsa och Medicinering

Givetvis ska din katt vara vid god hälsa vid incheckning. Har din katt behov av medicinering så ger vi det mot extra kostnad. Kravet är att ni tar med medicin i rätt mängd. Vi har god erfarenhet av bland annat astmamedicinering, cortisonbehandling, sårvård etc., men utför dock inte blodsockermätning. Det är viktigt att katten som ska medicineras är samarbetsvillig om medicinen inte kan intas i maten. Om så ej är fallet kan vi inte garantera korrekt medicinering.

Kristianstad kattpensionat tar ej emot löpkatter och hankatter över 1 år måste vara kastrerade. 

Avmaskning

Vi kommer inte kräva att du avmaskat din katt då detta enligt praxis endast bör ske vid behov. Skulle vi under vistelsen upptäcka att katten har behov av avmaskning så har vi avmaskningsmedel (Droncit Vet eller Milbemax Vet) och kommer att ge katten detta i rätt dos. Avgiften för en avmaskning är 250 SEK per katt och regleras vid utcheckning. Vi behandlar alltid samtliga katterna som bor samma rum vid en avmaskning.

                                                                                                                                            image.jpgTrygghetsgrej
Tag med dig något som har din katts doft och/eller luktar hemma, gärna en matta, filt, kattmöbel eller liknande, klösbräda och ev. en borste eller kam. 
Om du vill ha blötmat till din katt går det bra att ta med det i portionsförpackningar.